Folder ‘De Kleine en de Groote’

In 2006 is er een nieuwe folder over de Oude Algemene Begraafplaats verschenen. Deze
folder geeft een korte kenschets van ‘wat er is’, ‘wat er al is gebeurd’ en ‘wat er nog gaat gebeuren’.
De folder wordt breed verspreid in Zeist, maar is ook op deze website te zien.

Om de folder te downloaden, klik hier
Om (indien nodig) Acrobat Reader te
downloaden, klik dan op de link hieronder.

 

 

 

Expositie ‘Begraven in Zeist’ gereed

Tegelijk met de opening van het Poortgebouw is de expositie ‘Begraven in Zeist’ van start gegaan. De expositie geeft een helder beeld van het begraven op deze begraafplaats, maar ook op de acht andere begraafplaatsen van Zeist, waarvan er op dit moment slechts enkele in gebruik zijn.
De expositie in het voormalige baarhuis heeft een uitgesproken vormgeving gekregen. Alle informatie over het begraven bevindt zich namelijk in een grote houten kist die staat in een sobere, lichte ruimte met zicht over de begraafplaats.
De expositie is iedere vierde zaterdag van de maanden april tot en met september van 12.00 – 15.00 uur geopend.

 

 

Twee boekjes over begraven in Zeist

In het najaar van 2006 zijn twee publicaties verschenen over ‘Waar Zeist zijn doden begroef’. Deel 1 is een bundeling van eerder gepubliceerde artikelen over de Oude Algemene Begraafplaats en is uitgebracht door onze stichting. Deel 2, eveneens een bundeling van eerdere publicaties, gaat over de andere begraafplaatsen in Zeist en dit boekje is uitgebracht door het Zeister Historisch Genootschap.
Beide publicaties zijn te verkrijgen in het Poortgebouw, bij het Zeister Historisch Genootschap (Middellaan 6) en in de Openbare Bibliotheek (Markt 1).